Home » RDBMS Server » Networking and Gateways » strange ORA-01034 error
strange ORA-01034 error [message #66071] Sun, 04 November 2001 23:17 Go to next message
Li Guoyi
Messages: 2
Registered: November 2001
Junior Member
Hello,

I got a very strange ORA-01034 error.
database is up & running.

ORACLE_SID is set to pdms
If I run
%sqlplus system/manager

sqlplus connect to database successfully, and SQL> prompt appears.

If I run
%sqlplus system/manager@pdms

sqlplus got ORA-01034 error, even though pdms database is up. But after that, sqlplus asked for username again, I type "system", then password, I typed "manager". This time sqlplus can connect to database.

Why is it like this? Please help.

Many thanks in advance.

Li Guoyi

----------------------------------------------------------------------
my settings [message #66073 is a reply to message #66071] Sun, 04 November 2001 23:30 Go to previous messageGo to next message
Li Guoyi
Messages: 2
Registered: November 2001
Junior Member
I am running Oracle 8.0.5 on Solaris 8.
sqlplus is run on the same machine as the oracle database.

----------------------------------------------------------------------
Re: strange ORA-01034 error [message #66082 is a reply to message #66071] Wed, 07 November 2001 11:09 Go to previous message
billh
Messages: 35
Registered: August 1999
Member
When you connect to a database using
sqlplus uid/pwd@db you are going through sql*net/net80. If your networking environment is not properly configured, and up and running you will get this error even though everything is on the same box.

----------------------------------------------------------------------
Previous Topic: Re: ORA-12222 while connecting from WindowsNT client
Next Topic: Re: gotomypc
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Feb 22 01:29:14 CST 2024