Home » RDBMS Server » Networking and Gateways » OMS service start problem
OMS service start problem [message #66297] Thu, 14 March 2002 12:44 Go to next message
anelia
Messages: 1
Registered: March 2002
Junior Member
I just installed Oracle 8.1i on W2K machine, but can not start OMS service.
I found this error in oms.nohup file:

Hope you could help.
Thank you,
=================================

Error starting Oracle Management Server. VXA-2017 : No Oracle Management Server servicesOEMCTRL for Windows NT: Version 2.2.0.0.0
Copyright (c) 1998, 2000, Oracle Corporation. All rights reserved.
Starting the Oracle Management Server...VXA-2000 : Error encountered retrieving list of services to start: ORA-00942: table or view does not exist

[[main]][[2002-3-14:12:7:38:546]] Vxa -- No OMS services found. OMS Shutting down.
oracle.sysman.vxn.VxnBootstrapException: VXA-2017 : No Oracle Management Server services
at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.startServices(VxaAppServer.java:1362)
at oracle.sysman.vxa.VxaAppServer.main(VxaAppServer.java:2547)
Re: OMS service start problem [message #66370 is a reply to message #66297] Fri, 03 May 2002 05:46 Go to previous messageGo to next message
denise
Messages: 64
Registered: November 2000
Member
Anelia

The Management Server uses the Repository Login
Information (respository user schema) that is created
when you are assigning the owner of the repository
during database respository creation on server1.

If you now want to setup an additional OMS on server2
to access the db/respository on server1...go to
the OEM Console on server2 > Configuration Assistant>
Edit Configuration Parameters..click 'Next'.
on the following screen enter the exact same
user/pwd/service that is Repository Login Info from
server1....click next...then finish.
When Configuration Assistant is complete...go to
NT Services and make sure Oracle Intelligent Agent
is started then go ahead and restart Oracle Management
Server..it should start with no problems and you
now have 2 OMS connect to server1 repository.

hope this helps...
Denise
Re: OMS service start problem [message #66410 is a reply to message #66297] Mon, 27 May 2002 11:26 Go to previous message
Ravi
Messages: 251
Registered: June 1998
Senior Member
i get the error, could not locate oracle management server on test2. has it been shut down?

when i typed, oemctrl status oms sysman/oem_temp.
Previous Topic: ODBC Connection returning all fields as string
Next Topic: Re: Connecting to two different databases
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Feb 28 04:51:40 CST 2024