Home » Developer & Programmer » Application Express, ORDS & MOD_PLSQL » ORA-00604 and ORA-01756 by trying to use the htmldb
ORA-00604 and ORA-01756 by trying to use the htmldb [message #128790] Wed, 20 July 2005 11:05 Go to next message
Melman
Messages: 2
Registered: July 2005
Junior Member
Hello,

I have a little problem with the htmldb and hope that somebody can help with this.

I installed the new version of Oracle 10g Database and the new version of the htmldb (1.6.1.00.03) on a Linux-Box. Everything looks fine, I can use the DB, EM and ISQLPLUS, but I can't use the htmldb.

When I'm try to connect to the htmldb with the URL: http://HOSTNAME:7780/pls/htmldb I've get the following error message:
Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.


When I insert the parameter "PlsqlErrorSytle DebugStyle" into the file dads.conf I've get the following error message:
Database Log In Failed
TNS is unable to connect to destination. Invalid TNS address supplied or destination is not listening. This error can also occur because of underlying network transport problems.


But I think this not right, because when I use the commando tnsping everthing is ok.

When I take a look in the log-files I found the following:

<29032174 ms>[ReqStartTime: 20/Jul/2005:16:37:40]
<29032174 ms>Request ID ReqID:26970_1121870260
<29032174 ms>(wpdenv.c,677) script_name='/pls/htmldb' path_info='/htmldb'script_prefix='/pls' dad_name='htmldb'
<29032174 ms>(wpdenv.c,790) User-Agent is Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)
<29032174 ms>(wpdenv.c,1410) dadname = 'htmldb', path_info = 'htmldb'
<29032174 ms>(wpdenv.c,1449) Service will NOT use dynamic auth
<29032174 ms>(wpx.c,393) Initialized successfully 0
<29032174 ms>(wpx.c,315) SetRemoteUser : Remote User set to HTMLDB_PUBLIC_USER for this request.
<29032174 ms>(wpx.c,482) Auth info from .APP file is being used
<29032174 ms>(wpd.c,1728) Attempting to logon with '(unknown)'
<29032264 ms>(wpd.c,1734) Database LogoN olog failed 604
<29032264 ms>(wpd.c,1761) Failed connect as (unknown)
<29032264 ms>/pls/htmldb/htmldb HTTP-503 ORA-604
<29032264 ms>(wpx.c,595) Going to select...
<29032264 ms>(wpx.c,690) Shutdown has been called
<29032264 ms>Maximum memory allocated by the request is 12079 bytes
<29032264 ms>[ReqEndtime: 20/Jul/2005:16:37:40]
<29032264 ms>[ReqExecTime: 90 ms]


<29032174 ms>[ReqStartTime: 20/Jul/2005:16:37:40]
<29032174 ms>Request ID ReqID:26970_1121870260
<29032174 ms>Connecting to database with connect string : "(DESCRIPTION=(ADDRESS_LIST=(ADDRESS=(PROTOCOL=TCP)(HOST=HOSTNAME)(PORT=1521)))(CONNECT_DATA=(SERVICE_NAME=orcl)))"
<29032264 ms>ORA-604 LogOn ORA-00604: error occurred at recursive SQL level 1
ORA-01756: quoted string not properly terminated
<29032264 ms>Stale Connection due to Oracle error 604
<29032264 ms>Logoff: Closing connection due to stale connection
<29032264 ms>[ReqEndtime: 20/Jul/2005:16:37:40]
<29032264 ms>[ReqExecTime: 90 ms]

I've tried to change the NLS_LANG and the LANG parameter but nothing help me.
I use the original marvel.conf and copy it into dads.conf, I changed only the Connect-String.
When I changed the user, password and the PlsqlDefaultPage the result is the same. This show me, that the htmldb procedure is ok.

I've no idea what is wrong, can anybody help me with this?

Re: ORA-00604 and ORA-01756 by trying to use the htmldb [message #129719 is a reply to message #128790] Tue, 26 July 2005 07:10 Go to previous message
Melman
Messages: 2
Registered: July 2005
Junior Member
I found it !!!

It was the LANG parameter!
I don't know why it works now, because this was one of the first thing I tested.

When I unset this parameter or set it to "de_DE", it works fine. But when I set it to "de_DE.UTF-8", I've got the error. Important is the postfix UTF-8.
Previous Topic: How to dynamically edit mutliple tables
Next Topic: Change Management in HTML DB
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Feb 25 09:31:33 CST 2024