Home » Infrastructure » Linux » mail command issue..!!
mail command issue..!! [message #151586] Thu, 15 December 2005 14:49 Go to next message
balavignesh
Messages: 180
Registered: March 2005
Senior Member
hai ,

i would like to use linux mail command to send mails whereas the
command is processed successfully but the mail could not be received.

But i tried for other server, it is good and able to receive mails.

what might be the cause of this issue and how to fix ..?
is there any settings to be changed to use mail system..?

plz help out..!!

regards
bala
Re: mail command issue..!! [message #151778 is a reply to message #151586] Mon, 19 December 2005 03:32 Go to previous messageGo to next message
Mrs Xu
Messages: 9
Registered: December 2005
Location: China
Junior Member

I want to know this question

[Updated on: Mon, 19 December 2005 03:32]

Report message to a moderator

Re: mail command issue..!! [message #151983 is a reply to message #151778] Tue, 20 December 2005 05:48 Go to previous messageGo to next message
Mrs Xu
Messages: 9
Registered: December 2005
Location: China
Junior Member

I have solve this question.

1) you make sure sendmail have started
2) you make sure your Linux system time is current time.

sorry My English is poor.
Re: mail command issue..!! [message #152033 is a reply to message #151983] Tue, 20 December 2005 10:15 Go to previous messageGo to next message
balavignesh
Messages: 180
Registered: March 2005
Senior Member
Thanks for ur response.

can u plz let me know how to start
the sendmail in linux...?

Plz let me know with the settings...!!

Re: mail command issue..!! [message #152082 is a reply to message #152033] Tue, 20 December 2005 20:38 Go to previous messageGo to next message
Mrs Xu
Messages: 9
Registered: December 2005
Location: China
Junior Member

you open the terminal command.
and type "sendmail start"

then you check the system time

mail -s title xuhai@tom.com < test.txt

then you will receive a letter
Re: mail command issue..!! [message #152503 is a reply to message #152082] Fri, 23 December 2005 08:59 Go to previous messageGo to next message
balavignesh
Messages: 180
Registered: March 2005
Senior Member
When i issued "sendmail start" in the terminal window of the root user , it was just hanging with
start... User unknown


I did n't get anything in the terminal and i had to cancel the operation to come out.

Plz help out to fix the mail issue...!!
Re: mail command issue..!! [message #156824 is a reply to message #152503] Sat, 28 January 2006 04:39 Go to previous messageGo to next message
kshkid
Messages: 24
Registered: November 2005
Junior Member
start your sendmail process as follows if you are not depending on the rc scripts,

queue interval that i had mentioned is arbitrary modify to your needs,

/usr/sbin/sendmail -bd -q20m

then check the following after issuing the above command
1) whether sendmail is running
2) check in syslog for any error (mostly could be redirection errors)
3) run a test mail and verify

hope this helps
Re: mail command issue..!! [message #156825 is a reply to message #152082] Sat, 28 January 2006 04:41 Go to previous messageGo to next message
kshkid
Messages: 24
Registered: November 2005
Junior Member
i believe sendmail start to be used

only when the rc scripts are configured
/etc/rc.d/init.d/sendmail
Re: mail command issue..!! [message #157557 is a reply to message #156825] Fri, 03 February 2006 05:13 Go to previous message
Mrs Xu
Messages: 9
Registered: December 2005
Location: China
Junior Member

service xinetd restart

service sendmail restart
Previous Topic: Will The Ssh Security Affects Oracle Users? Correct me if iam wrong
Next Topic: installing oracle on rehat
Goto Forum:
  


Current Time: Wed May 22 18:16:37 CDT 2024